Nakládané okurky s estragonem
Zdroj: redakce PRORPARODIČE
Suroviny
1 kg okurek
50 g cukru
1 l octa
2 snítky estragonu
1 polévková lžíce hořčičných semínek
5 kuliček celého pepř
sůl
Postup přípravy
Okurky důkladně omyjeme.
Očištěné okurky naskládáme do nádoby a úplně je zasypeme solí. Necháme 12 hodin odležet.
V hrnci povaříme ocet s cukrem, snítky estragonu a kuličkami pepře.
Odleželé okurky na několik sekund ponoříme do octa, poté vyndáme a necháme v cedníku okapat.
Okapané okurky naskládáme do čistých a suchých sklenic, přidáme semínka hořčice.
Octový lák znovu uvedeme k varu a přes sítko nalijeme do sklenic na připravené okurky. Necháme vychladnout a sklenice pečlivě uzavřeme.
Potom okurky zakonzervujeme.
Autor: redakce PROPRARODIČE