Aktuální
Sociální oblast a služby
Zdraví
Bezpečnost
Aktivní senior
Finance a poradenství
Spolupráce
Zajímavá témata
Soutěže
Bazar s oblečením
Recepty
Čokoládové brownies
02.05.2024
Pro prarodiče s.r.o.
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
350 g 70% tmavé čokolády
250 g másla + trochu na vymazání
3 velká vejce
250 g krupicového cukru
85 g hladké pšeničné mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
Postup přípravy
Předehřejeme elektrickou troubu na 160 stupňů, případně na 140 stupňů horkovzdušnou. Hranatou formu nebo pekáček vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
Nalámeme čokoládu a spolu s kousky másla ji rozpustíme buď nad vodní lázní, nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě (po krátkých intervalech).
Vejce vyšleháme do světlé pěny, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud směs nebude hustá a lesklá.
Opatrně vmícháme vaječnou směs do rozpuštěné čokolády, prosyjeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 30 – 35 minut, dokud nebude povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
Uvnitř by měly brownies zůstat hutné a lehce tekuté; drobečky při zkoušce špejlí by měly být vlhké.
Po upečení necháme brownies vychladnout ve formě alespoň hodinu, během které se zpevní.
Hotové brownies nakrájíme na přibližně stejné čtverečky a můžeme je nechat dále vychladnout na mřížce.
Autor: redakce PROPRARODIČE