Císařský trhanec

24.03.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Císařský trhanec

Zdroj: Shutterstock.com


Suroviny:

250 g hladké mouky

4 vejce

500 ml mléka

1 polévková lžíce zakysané smetany

80 g cukru krystal

citronová kůra

sůl

rum

hrozinky

máslo

moučkový cukr

 

Postup přípravy:

Nejprve necháme hrozinky nasáknout rumem, aby získaly skvělou chuť (pokud máme čas, můžeme je nechat namočené celou noc).

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a části krystalového cukru vyšleháme pevný sníh. V jiné míse utřeme žloutky se zbývajícím cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, citronovou kůru a prosátou mouku smíchanou se solí. Vymícháme hladké těsto, do kterého opatrně přidáme vyšlehaný sníh.

Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a nalijeme připravené těsto. Štědře posypeme rumem nasáklými hrozinkami a pod pokličkou pečeme na středním ohni asi 5 minut. Poté pomocí talíře obrátíme a pokračujeme v pečení i z druhé strany po dobu 2-3 minut.

Následně vyjmeme z pánve na talíř, dvěma vidličkami natrháme na kousky a posypeme práškovým cukrem. Můžeme přidat oblíbenou marmeládu, zavařeninu či ovocný rozvar.


Autor: redakce Proprarodice.cz

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej nebudeme používat k posílání vtipů na pondělí, ale k zasílání důležitých či zajímavých sdělení.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes