Broskvový kompot

29.06.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Broskve na modré utěrce

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

1 kg broskví

400 g cukru (krupice nebo třtinový)

600 ml vody

1 vanilkový lusk

kůra z 1 citronu

2 hřebíčky

Postup přípravy

Broskve důkladně omyjeme nejlépe pod tekoucí vodou. Poté je dáme na půl minuty do hrnce s vroucí vodou, scedíme a necháme zchladnout v míse s vodou a ledem (broskve se tak budou snadněji loupat). Necháme okapat.

Zchladlé a okapané broskve rozpůlíme a vypeckujeme.

V hrnci  s vodou rozpustíme cukr, přidáme podélně rozříznutou tobolku vanilky bez semínek, citronovou kůru nakrájenou na proužky a oba hřebíčky. Nálev povaříme 5 minut a sundáme z plotny.

Rozpůlené broskve naskládáme do sklenic, přelijeme nálevem a pečlivě uzavřeme.

Zakonzervujeme.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty Zavařování




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes