Zdravé mlsání do skleničky
Zdravé mlsání ze skleničky
Potřebujeme:
- malý hrnek jáhel
- 2,5 hrnku mléka (může být rostlinné)
- 2 zralé banány
- hrst ořechů (vlašské, kešu)
- 6 malých jablek
- sirup na doslazení (sladit můžeme čímkoliv)
- větší špetka skořice
- 1 vanička tvarohu (může být řecký jogurt, smetánek)
- kvalitní hořká čokoláda
Postup:
Jáhly budeme vařit jinak, než je uvedeno v návodu. Na množství-hrnek jáhel-budeme potřebovat 2,5 hrnku mléka. Vaříme je asi 20 minut, dokud se mléko téměř nevyvaří (pozor utíká). Jáhly při varu často mícháme a kontrolujeme. Následně je přiklopené necháme ještě 10minut odpočívat. Do vlažných jáhel přidáme rozmačkané banány a nasekané ořechy. Pár ořechů si necháme na ozdobu.
Dále si zpracujeme jablka, která si rozčtvrtíme a vyjmeme jádřince. Nastrouháme je na hrubém struhadle a lehce je podusíme. Bude stačit 5-10 minut. Hlídáme, aby se vyvařila voda, ale zároveň aby se jablka nepřipálila. Případně je lehce podlijeme. Přidáme skořici a sladidlo a odstavíme z plotny.
Připravíme si tvaroh, který si ochutíme.
A nyní už jen vrstvíme vychladlé náplně a tvaroh do skleniček. Nakonec nalijeme rozteklou čokoládu a zdobíme ořechy. Necháme v lednici zchladnout.
Vše si můžeme připravit den před oslavou či návštěvou. Toto mlsání je lehké, a přitom zasytí. Zároveň je možné si tento recept upravit dle vašich preferencí.