Zapečené těstoviny s houbami
Marně si lámete hlavu, jak zpracovat čerstvé houby? Máme pro vás tip, jak si z hub a pár dalších ingrediencí uvařit plnohodnotný oběd či večeři. Vše je velmi rychle připravené a pak už jen zapékáme.
Zdroj: redakce PROPRARODIČE.CZ
Na zapečené těstoviny s houbami budete potřebovat:
(4 porce)
- 300 g libovolných těstovin
- očištěné a propláchnuté houby nakrájené na kostičky (asi hrnek na osobu)
- 4 vejce
- 150 g tvrdého sýra parmazánového tipu (výseč)
- 1 cibule
- olej (například olivový)
- sůl, pepř, kmín
Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu. Mírně je zakápneme olejem a dáme stranou.
Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji smažíme v kastrolu s nepřilnavým povrchem dozlatova. Můžeme již nyní osolit. Přidáme kmín a pepř, necháme provonět a ihned přidáme houby. Vše mírně podlijeme malým množství vody, houby pustí hodně tekutiny. Dusíme pod pokličkou 20minut. Dáváme pozor na to, aby se houby nepřipalovaly a zároveň aby „neutíkaly“. Ke konci varu dbáme na to, aby se voda téměř vyvařila. Nyní zkontrolujeme, zda jsou podušené houby dostatečně slané, případně je dosolíme. Jen počítejme s tím, že sýr pokrm ještě „dosolí“.
Následně smícháme podušené houby, těstoviny, vejce a nastrouhaný sýr. Vše hezky urovnáme do pekáčku. Necháme zapéct při 175 st asi 20 minut. Jakmile vrchní těstoviny začínají zlátnout, je hotovo.
Můžeme podávat například s kyselými okurkami.
Dobrou chuť :-)
TIP: Doporučujeme opravdu sýr parmazánového typu. S goudou či eidamem to zdaleka není tak dobré. Navíc je tento pokrm téměř bez laktózy.
Zdroj: redakce PROPRARODIČE