Sváteční pečená kachna se zelím

20.03.2024 Family Market s.r.o.

Svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Proto jsme pro vás připravili sváteční, ale přesto jednoduchý, recept na pečenou kachnu s červeným zelím a knedlíkem, který nadchne každého nadšence dobrého jídla.

Sváteční pečená kachna se zelím

Zdroj: Family Market s.r.o.

Ingredience:

1300 g  Baby kachna nebo kachní stehna

Houskový nebo bramborový knedlík  

cca 600 g Červené zelí 

dvě lžíce červeného vína

celý kmín

sůl

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Kachnu důkladně očistěte, osolte a pokmínujte. 

Umístěte kachnu do pekáče hřbetem nahoru, zalijte naběračkou vody, přikryjte pekáč a pečte kachnu po dobu 15 minut. Poté ji otočte, propíchejte kůži na tučných místech vidličkou a pokračujte v pečení za častého podlévání.  Asi od poloviny pečení můžete kachnu odkrýt a jednou ji převrátit. Odstraňujte vypečené sádlo, aby nedošlo k připálení. Pečte cca hodinu a půl. 

Červené zelí vařte v hrnci cca se 2 polévkovými lžícemi červeného vína cca 7 minut a několikrát zamíchejte. 

Knedlíky dle vašeho výběru vložte na pařáček do hrnce s vroucí vodou a napařujte v hrnci zakrytém pokličkou cca 5 minut

Dobrou chuť vám přeje Family Market


Autor: Family Market s.r.o.

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej nebudeme používat k posílání vtipů na pondělí, ale k zasílání důležitých či zajímavých sdělení.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes