Steak z tuňáka se středomořským salátem s noky
Kompletní menu pro špičkovou a zdravou večeři! Vyzkoušejte grilování trochu jinak a vyměňte Vaše oblíbené steaky pro jednou za steak s tuňáka. Středomořskou atmosféru podtrhne salát s noky a sušenými rajčaty. Zdravé a vydatné jídlo, kterému jen tak někdo neodolá.
Zdroj: Family Market, s.r.o.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
čerstvě mletý pepř
16 kusů datlových rajčat
600 g Gnocchi
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce octu
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 balení rukoly
720 g Tuňák žlutoploutvý steak
sůl, pepř, špetka cukru nebo med
4-6 ks sušených rajčat
2 stroužky utřeného česneku
Postup:
Steaky z tuňáka necháme rozmrazit.
V nekovové misce připravíme marinádu z 8 lžic olivového oleje, česneku, limetkové šťávy, rozmarýnu a čerstvě mletého pepře. Vše důkladně promícháme. Steaky z tuňáka necháme marinovat ve vzniklé směsi alespoň 30 minut v lednici.
Na zálivku na salát smícháme 4 lžíce olivového oleje, ocet a 2 lžíce vody. Přidáme sůl, pepř a dochutíme cukrem nebo medem. Sušená rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do zálivky.
Gnocchi uvaříme dle návodu, slijeme vodu a ještě teplé promícháme se zálivkou. Umyjeme rajčátka a rukolu, rajčata nakrájíme na poloviny, větší lístky rukoly můžeme natrhat a přidáme do vlažného salátu.
Rozehřejeme gril a rošť lehce potřeme olivovým olejem. Marinované steaky trochu otřeme a grilujeme z každé strany 4-5 minut.
Grilované steaky z tuňáka podáváme spolu se salátem s noky.
Dobrou chuť Vám přeje Family Market.
Autor: Family Market, s.r.o.