Svačinková bramboračka

01.10.2024 Pepa Nemrava

Kdo by neznal moudro, že polévka je grunt? A co teprve bramboračka! Tento recept vás naučí, jak si připravit tuto českou polévku tak, aby chutnala a zároveň zasytila.

Bramboračka jako hlavní chod

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na bramboračku budete potřebovat:

  • 40 g sušených hub
  • 400 g brambor
  • 1 cibule
  • 100 g celeru
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 2 PL másla
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka červených fazolí
  • Sůl
  • Pepř
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 12 kuliček černého pepře
  • 3 vajíčka
  • Hrst sušené majoránky
  • 2 l studené vody
  • Hrst sekané petrželky

Houby si namočíme do vody alespoň na 2 hodiny.

Rozpustíme si máslo a dáme na něj restovat najemno nakrájenou cibulku.

Přidáme mouku, zarestujeme ji na světle hnědou jíšku, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v sítku bobkový list, nové koření a celý pepř.

Vložíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut.

Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na menší kostičky, přidáme do polévky.

Vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme vařit dalších 10 minut.

Česnek si nadrtíme, houby pokrájíme, také přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.

Před koncem vmícháme fazole a rozšlehaná vajíčka, rozemnutou majoránku a provaříme 2 minuty.

Nakonec zasypeme nasekanou petrželkou.

 

Dobrou chuť!

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes