Svačinková bramboračka
Kdo by neznal moudro, že polévka je grunt? A co teprve bramboračka! Tento recept vás naučí, jak si připravit tuto českou polévku tak, aby chutnala a zároveň zasytila.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na bramboračku budete potřebovat:
- 40 g sušených hub
- 400 g brambor
- 1 cibule
- 100 g celeru
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 2 PL másla
- 2 PL hladké mouky
- 1 PL drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí
- Sůl
- Pepř
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 12 kuliček černého pepře
- 3 vajíčka
- Hrst sušené majoránky
- 2 l studené vody
- Hrst sekané petrželky
Houby si namočíme do vody alespoň na 2 hodiny.
Rozpustíme si máslo a dáme na něj restovat najemno nakrájenou cibulku.
Přidáme mouku, zarestujeme ji na světle hnědou jíšku, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v sítku bobkový list, nové koření a celý pepř.
Vložíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut.
Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na menší kostičky, přidáme do polévky.
Vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme vařit dalších 10 minut.
Česnek si nadrtíme, houby pokrájíme, také přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.
Před koncem vmícháme fazole a rozšlehaná vajíčka, rozemnutou majoránku a provaříme 2 minuty.
Nakonec zasypeme nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava