Pampeliškový sirup

19.05.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Pampeliškový sirup

Zdroje: redakce PROPRARODIČE

Suroviny

100 pampeliškových květů

700 ml vody

1 kg cukru krupice

½  lžičky kyseliny citronové

Postup přípravy

Květy pampelišek dáme do hrnce, zalijeme převařenou horkou vodou, zakryjeme a necháme vyluhovat do druhého dne.

Druhý den přecedíme výluh přes plátno do čistého hrnce, přidáme část cukru s kyselinu citronovou a začneme zahřívat. Po chvíli přidáme zbytek cukru a pozvolna vaříme do zhoustnutí.

Ještě horký sirup plníme do skleniček nebo lahví, dobře otřeme okraje a zavíčkujeme.

Sklenice otočíme dnem vzhůru, lahve položíme a necháme vychladnout.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes