Nepečený jablečný dort

18.01.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Pokud máte raději odlehčenější dorty, tak tento bude váš oblíbený. Navíc je do hodinky hotový. U nás ho zbožňujeme pro jeho vláčnost a jednoduchost.

Nepečený jablečný dort

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Jak postupovat?

1.část

  • 1 kg jablek
  • 100 až 150 ml vody
  • 100 g cukru (je možné použít jiné sladidlo)
  • hrst rozinek
  • ½ lžičky skořice
  • šťáva z ½ citronu

Jablka zbavíme jadřinců a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Přidáme cukr a šťávu z citronu. Zalijeme vodou a dáme dusit na mírný plamen. Při dušení dáváme pozor, aby se nám voda zcela nevyvařila a nedošlo k připálení. Dusíme asi 15 minut, ovšem záleží na typu jablek. Voda by se měla téměř vyvařit a jablka budou měkká.

2.část

  • ¾ l mléka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 PL cukru

Puding uvaříme dle návodu na obalu. Jen mléka použijeme méně.

3.část

Podušená jablka a teplý puding smícháme. Pro zjemnění můžeme do teplé směsi přidat malý kousek másla. Směs ochutnáme a případně dosladíme.

4.část

  • 2 větší balení klasických piškot nebo 3 menší balení

Připravíme si dortovou formu střední nebo větší velikosti. Na dno formy dáme pečící papír. Nyní budeme vrstvit vždy směs a piškoty. Začínáme směsí, na kterou klademe piškoty. Střídáme vrstvu směsi a piškotů tak, aby poslední vrstva byla tvořena směsí. Dort necháme ideálně přes noc v ledničce.

Dort je možné zdobit kysanou smetanou, tvarohem, ovocem, oříšky či marmeládou.


Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes