Hrachová kaše

15.02.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Chcete dát hrachové kaši druhou šanci? Máme pro vás recept, který vás přesvědčí, že tento pokrm může být velmi chutný a s tajnou ingrediencí neodolatelný. Neoblíbené školní jídlo tím povýšíte mezi gastronomické zážitky.

Hrášek

Zdroj: freepik.com

Hrachová kaše

  • Suroviny:
  • 500 g loupaného hrachu
  • 500 ml studené vody
  • sůl
  • 1 špetka mletého pepře
  • kousek másla nebo olej
  • 2 lístky bobkového listu

Postup přípravy:

Přebraný hrách několikrát propláchneme studenou vodou, zalijeme a necháme namáčet (nejlépe do druhého dne).

Když hrách nabobtná, vyměníme vodu a dáme vařit na mírném ohni. Hrnec necháme odrytý. Během vaření ještě alespoň jednou vodu slijeme a dolijeme novou. Při posledním doplnění vody hrách osolíme a přidáme bobkový list. Tento proces zmírní nepříjemné vedlejší účinky luštěnin. 

Po uvaření slijeme pouze část vody, přidáme kousek másla nebo trochu oleje (nejlépe olivového, nebo slunečnicového), osolíme, opepříme, rozmixujeme a máme hotovo.

Podáváme s tím, co máme rádi – vejcem uvařeným natvrdo či nahniličko, volským okem, vařeným libovým uzeným nebo šunkou, kuřecím anebo krůtím masem apod.

Tip: Zkuste do kaše přidat kari - tajná ingredience :-)

 

Autor:  redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes