Hrachová kaše
Chcete dát hrachové kaši druhou šanci? Máme pro vás recept, který vás přesvědčí, že tento pokrm může být velmi chutný a s tajnou ingrediencí neodolatelný. Neoblíbené školní jídlo tím povýšíte mezi gastronomické zážitky.

Zdroj: freepik.com
Hrachová kaše
- Suroviny:
- 500 g loupaného hrachu
- 500 ml studené vody
- sůl
- 1 špetka mletého pepře
- kousek másla nebo olej
- 2 lístky bobkového listu
Postup přípravy:
Přebraný hrách několikrát propláchneme studenou vodou, zalijeme a necháme namáčet (nejlépe do druhého dne).
Když hrách nabobtná, vyměníme vodu a dáme vařit na mírném ohni. Hrnec necháme odrytý. Během vaření ještě alespoň jednou vodu slijeme a dolijeme novou. Při posledním doplnění vody hrách osolíme a přidáme bobkový list. Tento proces zmírní nepříjemné vedlejší účinky luštěnin.
Po uvaření slijeme pouze část vody, přidáme kousek másla nebo trochu oleje (nejlépe olivového, nebo slunečnicového), osolíme, opepříme, rozmixujeme a máme hotovo.
Podáváme s tím, co máme rádi – vejcem uvařeným natvrdo či nahniličko, volským okem, vařeným libovým uzeným nebo šunkou, kuřecím anebo krůtím masem apod.
Tip: Zkuste do kaše přidat kari - tajná ingredience :-)
Autor: redakce PROPRARODIČE