Rychlé cizrnové kari
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
červená cibule
šalotka
2 stroužky česneku
cizrna (vařená nebo z konzervy)
loupaná rajčata v plechovce (krájená)
červená paprika
kari koření
kurkuma
sůl
pepř
Postup přípravy:
Pokud použijeme vařenou cizrnu, s její přípravou musíme začít už den předem. Cizrnu tedy propláchneme a namočíme minimálně na 12 hodin. Poté slijeme vodu, znovu propláchneme, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka.
Česnek, cibuli a šalotku očistíme a vše nakrájíme na jemné půlměsíčky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm dozlatova orestujeme cibuli s šalotkou. Poté do hrnce vložíme červenou papriku a opět zarestujeme. Dále přidáme česnek a asi po minutě scezenou cizrnu, kurkumu a kari. Vaříme zhruba pět minut a potom přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme ještě přibližně 10 minut a dochutíme solí a pepřem.
Cizrnové kari můžeme podávat s uvařenou rýží, nebo si jej vychutnat jen takto samotné.
Tip: Pokud je jídlo příliš husté, můžeme přidat rajčatovou passatu.
Autor: redakce PROPRARODIČE