Rybí polévka
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny:
600 g rybí maso bílé (treska, hejk, kapr)
1 ks cibule
1 stroužek česneku
¼ celeru
1 petržel
2 mrkve
kousek másla
0,50 lžička kurkuma
5 kuliček nového koření
3 kuličky pepře
2 bobkové listy
rybí vývar (ten si připravíme)
citronová šťáva podle chuti
sůl a mletý pepř
Postup přípravy:
Čisté maso vložíme do hrnce společně s kořením, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po opatrně maso, které rozebereme na sousta a zkontrolujeme, zda v něm nejsou kosti. Vývar přecedíme do čisté nádoby.
Mezitím, co se chystá vývar, si očistíme cibuli a ostatní zeleninu; cibuli nakrájíme najemno a zeleninu na menší kousky (nemusí být stejné, budeme ji v závěru mixovat). Cibuli zpěníme na másle a postupně přidáváme i další zeleninu – restujeme společně do zlatova, ke konci přidáme pokrájený česnek a kurkumu a zalijeme připraveným rybím vývarem. Vše povaříme a rozmixujeme do krémové konzistence. Dochutíme solí, případně citronovou šťávou a přidáme rybí maso.
Autor: redakce PROPRARODIČE