Rybí polévka

02.07.2023 Pro prarodiče s.r.o.

Rybí polévka

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny:

600 g rybí maso bílé (treska, hejk, kapr)

1 ks cibule

1 stroužek česneku

¼  celeru

1 petržel

2 mrkve

kousek másla

0,50 lžička kurkuma

5 kuliček nového koření

3 kuličky pepře

2 bobkové listy

rybí vývar (ten si připravíme)

citronová šťáva podle chuti

sůl a mletý pepř

Postup přípravy:

Čisté maso vložíme do hrnce společně s kořením, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po opatrně maso, které rozebereme na sousta a zkontrolujeme, zda v něm nejsou kosti. Vývar přecedíme do čisté nádoby.

Mezitím, co se chystá vývar, si očistíme cibuli a ostatní zeleninu; cibuli nakrájíme najemno a zeleninu na menší kousky (nemusí být stejné, budeme ji v závěru mixovat). Cibuli zpěníme na másle a postupně přidáváme i další zeleninu – restujeme společně do zlatova, ke konci přidáme pokrájený česnek a kurkumu a zalijeme připraveným rybím vývarem. Vše povaříme a rozmixujeme do krémové konzistence. Dochutíme solí, případně citronovou šťávou a přidáme rybí maso.  


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes