Lečo – překvapivě chutné
Pokud se řekne lečo, většinou si každý představí rozvařenou „kejdu“. Ovšem zde vám ukážeme, že se dá připravit opravdu chutně s křupající zeleninou. Jdeme na to.
Zdroj: pixabay.com
Na dvě porce budeme potřebovat:
- 1 cibuli
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g kvalitní uzeniny (ideálně klobásu od řezníka nebo z obchodu, ale s vysokým obsahem masa)
- 3 vejce
- 2 velká hezky červená rajčata (případně se dají použít rajčátka malá)
- 1 větší papriku (nejlépe s názvem bílá paprika)
- sůl, pepř
Připravíme si vše potřebné tak, abychom již ingredience mohli rychle přidávat do pánve:
nadrobno nakrájená cibulka
na menší kostičky pokrájená uzenina
papriku na proužky
rajčata na menší dílky
Ve vyšší pánvi orestujeme cibulku do jemně zlatova a rovnou
ji osolíme. Přidáme uzeninu a chvilku opékáme. Mírně přidáme teplotu. Od teď je
to již všechno celkem rychlé. Rozklepneme vajíčka a zamícháme. Budou stačit jen
dvě minutky stálého míchání. Přidáme papriku a naposledy krátce restujeme. Pánev
stáhneme z plotny a do teplého leča už jen zamícháme nakrájená rajčata
včetně vyteklé šťávy. Lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory a
zasypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Můžeme podávat rovněž s čerstvým pečivem.
Výborně se k leču hodí pečivo rozpečené nebo topinky.
Dobrou chuť.
Autor: redakce PROPRARODIČE