Lečo – překvapivě chutné

05.05.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Pokud se řekne lečo, většinou si každý představí rozvařenou „kejdu“. Ovšem zde vám ukážeme, že se dá připravit opravdu chutně s křupající zeleninou. Jdeme na to.

Lečo – překvapivě chutné

Zdroj: pixabay.com

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 1 cibuli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g kvalitní uzeniny (ideálně klobásu od řezníka nebo z obchodu, ale s vysokým obsahem masa)
  • 3 vejce
  • 2 velká hezky červená rajčata (případně se dají použít rajčátka malá)
  • 1 větší papriku (nejlépe s názvem bílá paprika)
  • sůl, pepř

Připravíme si vše potřebné tak, abychom již ingredience mohli rychle přidávat do pánve:

nadrobno nakrájená cibulka

na menší kostičky pokrájená uzenina

papriku na proužky

rajčata na menší dílky

Ve vyšší pánvi orestujeme cibulku do jemně zlatova a rovnou ji osolíme. Přidáme uzeninu a chvilku opékáme. Mírně přidáme teplotu. Od teď je to již všechno celkem rychlé. Rozklepneme vajíčka a zamícháme. Budou stačit jen dvě minutky stálého míchání. Přidáme papriku a naposledy krátce restujeme. Pánev stáhneme z plotny a do teplého leča už jen zamícháme nakrájená rajčata včetně vyteklé šťávy. Lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory a zasypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Můžeme podávat rovněž s čerstvým pečivem. Výborně se k leču hodí pečivo rozpečené nebo topinky.

Dobrou chuť.

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes