Hovězí vývar

11.01.2025 Pro prarodiče s.r.o.

Hovězí vývar

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny

500 g předního hovězího masa s kostí

4 mrkve

2 petržele

1 cibule

1 menší celer

1 rajče

3 stroužky česneku

3 bobkové listy

8 kuliček celého pepře

6 kuliček nového koření

2 lžičky soli

1,5 l vody

Postup přípravy

Polovinu kořenové zeleniny oloupeme a očistíme, česnek a cibuli oloupeme a přepůlíme, slupku rajčete nařízneme nožem do kříže a vše společně s masem vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme.

Tuk z masa neodstraňujeme. Případné nečistoty v průběhu vaření sesbíráme naběračkou.

Po uvaření vytáhneme měkké maso z hrnce, vývar přecedíme přes cedník a zeleninu propasírujeme.

Maso nakrájíme na kousky, vložíme zpět do vývaru a přidáme druhou polovinu na kostičky nakrájené kořenové zeleniny, použít můžeme i další oblíbenou zeleninu (pórek, kapustu, ...).

Dochutíme a krátce povaříme. Přidat můžeme domácí nudle nebo drobení a bylinky.


Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2025 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes