Dýňová polévka s batáty a zázvorem
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny:
1 ks dýně Hokkaidó (střední velikost) nebo máslové dýně
2 ks batáty (větší)
1,5 l vývaru (domácí nebo z kostky)
400 ml kokosového mléka
sušený zázvor
sůl
pepř
voda na dolití
Na dohotovení:
dýňový olej
pražená semínka (dýňová, lněná, konopná, slunečnicová, …)
Postup přípravy:
Dýni omyjeme (máslovou oloupeme), nakrájíme na stejné kostky a vložíme do hrnce. Přidáme očistěné a na podobně velké kousky pokrájené batáty, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zeleninu vaříme do změknutí, poté přilijeme kokosové mléko, zázvor, sůl, pepř a provaříme. Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Zdá-li se nám polévka příliš hustá, zředíme vodou nebo vývarem a dochutíme.
Před servírováním na talíři polévku zakápneme dýňovým olejem a posypeme semínky.
Autor: redakce PROPRARODIČE