Čočkové kari s dýní a cuketou

25.08.2024 Pro prarodiče s.r.o.

Čočkové kari s dýní na bílém talíři

Zdroj: redakce PROPRARODIČE

Suroviny

1 středně velká dýně (Hokaido nebo máslová)

1 větší cuketa

1 plechovka sterilované čočky nebo 300 g suché čočky

1 plechovka kokosového mléka

1 hrnek rýže (neuvařené)

2 líce kari pasty (domácí či kupované)

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup přípravy

Dýni a cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky (máslovou dýni je třeba oloupat).

Dýni přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut (nebo dle potřeby).

Čočku z konzervy slijeme, suchou čočku připravíme dle pokynů (namočíme den předem); rýži uvaříme dle zvyklostí a kari pastu rozmícháme v kokosovém mléce.

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cuketu. Po chvilce přidáme čočku (uvařenou nebo z konzervy bez tekutiny). Znovu restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem s kari pastou, ztlumíme plotnu a krátce povaříme. Poté přidáme uvařenou rýži a úplně nakonec také upečenou dýni. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

 

Autor: redakce PROPRARODIČE

Recepty




Informace (nejen) pro prarodiče

Přihlaste se k odběru novinek a buďte v obraze bez ohledu na počet svíček na vašem dortu. Pokud nám dáte svůj e-mail, slibujeme, že jej budeme používat k zasílání důležitých nebo zajímavých sdělení. Prosíme, zkontrolujte si svoji emailovou schránku, kam jsme poslali potvrzovací e-mail.

© 2024 Proprarodice.cz, s.r.o.
by Media Heroes