Čočkové kari s dýní a cuketou
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
1 středně velká dýně (Hokaido nebo máslová)
1 větší cuketa
1 plechovka sterilované čočky nebo 300 g suché čočky
1 plechovka kokosového mléka
1 hrnek rýže (neuvařené)
2 líce kari pasty (domácí či kupované)
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup přípravy
Dýni a cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky (máslovou dýni je třeba oloupat).
Dýni přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut (nebo dle potřeby).
Čočku z konzervy slijeme, suchou čočku připravíme dle pokynů (namočíme den předem); rýži uvaříme dle zvyklostí a kari pastu rozmícháme v kokosovém mléce.
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cuketu. Po chvilce přidáme čočku (uvařenou nebo z konzervy bez tekutiny). Znovu restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem s kari pastou, ztlumíme plotnu a krátce povaříme. Poté přidáme uvařenou rýži a úplně nakonec také upečenou dýni. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Autor: redakce PROPRARODIČE