Šunková pizza
Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Suroviny
Na těsto
2 lžičky sušeného droždí
400 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
3 lžíce olivového oleje
230 ml vlažné vody
Na pizzu
rajčatový protlak
2 čerstvá rajčata
200 g šunky
200 g nastrouhaného sýru
sušené oregano
Postup přípravy
Z trochy mouky, droždí, cukru a části vody připravíme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí přeneseme těsto na plech potřený olejem a vytvarujeme z něj pizzu nebo jej prsty rozprostřeme po celém plechu.
Na plechu necháme těsto kynout ještě dalších přibližně 30 minut.
Poté pizzu potřeme protlakem, posypeme nakrájenými rajčaty, šunkou nakrájenou na nudličky, oreganem a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme při teplotě 200°C po dobu 20 minut, dokud se sýr neroztaví a těsto po stranách nezezlátne.
Autor: redakce PROPRARODIČE